Pontoni


Izrada i prodaja pontona za splavove i druge plovne objekte po meri i zelji kupaca.

U zavisnosti od veličine objekata i njegovog opterećenja, pontoni se srazmerno povećavaju i po zapremini nosivosti i po kvalitetu debljine samih limova. Maksimalna potopljenost(uronjenost) pontona ne sme preći polovinu prečnika pontona.

Pontoni su spojeni visoko legiranim čeličnim profilima. Međusobno povezivanje više pontona daje dodatno ukrućenje konstrukcije. Svaki ponaosob ponton poseduje pregradne komore koje se na zahtev kupca mogu napuniti poliuretanskom penom, stiroporom ili sličnim materijalima koji će značajno smanjiti prodor vode usled mehanickog oštećenja pontona. Među komorna ojačanja (egije) se prave radi krutosti same komore i da se konstrukcije mogu oslanjati sa maksimalnim teretom.

Oblik samih pontona je promenljiv.Pontoni su zaštićeni sa kvalitetnim programom boja. Pontoni na sebi poseduju sve prateće delove što se samog vezivanja tiče. Važno je napomenuti da su pontoni kompletno zavareni, i vare se sa odgovarajućim sistemima zavarivanja. Pre samog zavarivanja pontoni se ispituju na propustljivost vode, uz Vaše prisustvo.

U svakom slučaju, moguća je izrada pontona i po Vašoj tehničkoj dokumentaciji, projektu.

„Splavovitek & Marinas & N’ – Aleksić“ pontoni poseduju veliku stabilnost i veoma dug vek trajanja. Pontoni se izrađuju od kvalitetnog toplovaljanog ili hladnovaljanog lima. Pontoni Aleksić.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.